سوم خرداد یک حماسه ملی است
- شناسه خبر: 1353
- تاریخ و زمان ارسال: ۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۵۲
- بازدید : ۲ بازدید
- نویسنده: سردبیر

سرهنگ حسن حبیبی در گفت و گو با خبرنگار اندیشه گیلان، با اشاره به اینکه فتح خرمشهر ” سوم خرداد ۱۳۶۱ ” در تاریخ جنگ ایران و عراق از اهمیت ویژهای برخوردار است اظهار داشت، خبر آزادی خرمشهر آن چنان شگفتآور بود که در سراسر میهن اسلامی مردم ما را به وجد آورد.
حبیبی خاطرنشان کرد: با اعلام خبر فتح خرمشهر مردم ایران بسان خانوادهای بزرگ که فرزند از دست رفته خود را باز یافته است اشکهای شادی و شعف خود را نثار روح شهدای حماسهآفرین صحنههای شورانگیز این نبرد کردند.
وی افزود: برای پی بردن به عظمت این نبرد حماسی کافی است بدانیم که نیروهای متجاوز عراق پیش از نبرد سرنوشت ساز رزمندگان ما برای آزادی خرمشهر در اطلاعیهای به نیروهای خود دستور داده بودند که دفاع از خرمشهر را به منزله دفاع از بصره، بغداد و تمام شهرهای عراق محسوب دارند.
قائم مقام سپاه ناحیه مرکزی رشت اظهار کرد: تجهیزات و امکانات دفاعی دشمن در این منطقه نشان میداد که عراق، خرمشهر را به عنوان نماد پیروزی خود در جنگ به حساب آورده و قصد داشته است به هر قیمت، این شهر را در تصرف نیروهای خویش نگه دارد.
حبیبی گفت: هنگامی که مرحله اول و دوم عملیات بیتالمقدس به پایان رسید و رزمندگان ما در اطراف خرمشهر مستقرشدند، رادیوی رژیم بعثی، میکوشید تا در تبلیغات کاذب خود، حضور نیروهای عراق را در خرمشهر به رخ بکشد تا توجیهی برای ترمیم روحیه نیروهای شکست خورده و رو به هزیمت عراق باشد.
وی با اشاره به اینکه فتح خرمشهر در زمانی کمتر از ۲۴ ساعت، موجب شد که بخش قابل توجهی از نیروهای مهاجم عراقی به اسارت نیروهای جمهوری اسلامی ایران درآیند خاطرنشان کرد: نبرد بزرگ، سرنوشتساز و غرورآفرین بیت المقدس که برای رها سازی خرمشهر از سلطه نیروهای مهاجم عراقی انجام شد، از دهم اردیبهشت ماه تا چهارم خرداد ما ۱۳۶۰ طول کشید.
حبیبی با بیان اینکه این نبرد حماسی علاوه بر پایان بخشیدن به ۱۹ ماه اشغال بخشی از حساسترین مناطق خوزستان و آزادسازی خرمشهر، ضربهای سهمگین و کمرشکن به توان رزمی و جنگ طلبیهای دشمن مهاجم وارد ساخت افزود: عملیات بیتالمقدس به عنوان برجستهترین عملیات پدآفندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در تاریخ نظامی ۸ سال دفاع مقدس ثبت شده است.
قائم مقام سپاه ناحیه مرکزی رشت با اشاره به اینکه اگر امروز در هر شهر و روستا به گلزار شهیدان گذر کنیم و تاریخ نقش بسته بر سنگرها را مرور کنیم، خواهیم دید که مجموعه شهیدان سوم خرداد ۱۳۶۰ الگویی کوچک از ملت مقاوم ایران است و همانند سپهری پر ستاره می درخشد تصریح کرد: شادیهای به یاد ماندنی خودجوش و سراسری پس از آزادسازی خرمشهر نیز برگ دیگری از این حماسه ملی بود.
حبیبی گفت: جشن پیروزی خرمشهر نشان داد که مردم سراسر اقطار و بلاد ایران اعم از آن که هرگز خرمشهر را به چشم دیده باشند یا نه چگونه از شنیدن خبر این پیروزی ساعتها به دست افشانی و پایکوبی پرداختند وهزیمت دشمن اشغالگر را از خاک میهن جشن گرفتند.
قائم مقام سپاه ناحیه مرکزی رشت خاطرنشان کرد: سوم خرداد یک حماسه ملی است و پاسداشت فتح خرمشهر در گرو پاسداشت حضور مردمی در همه صحنه ها است.
وی اظهار کرد: اگر حضور ملت در صحنه جبهه های دفاع نبود، حماسه پیروزی و حماسه حضور مردم در جشن پس از پیروزی تحقق پیدا نمی کرد.
انتهای پیام/