طرح «هر مسجد یک حقوقدان» با هدف افزایش سطح سواد حقوقی جامعه در گیلان
- شناسه خبر: 23977
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۲ دی ۱۴۰۰ ساعت ۶:۳۷
- بازدید : ۱۵ بازدید
- نویسنده: سردبیر

سرهنگ پاسدار مهدی نباتی در گفتوگو با خبرنگار گیلداد، اقدامات بسیج حقوقدانان برای ارائه خدمات حقوقی رایگان به مددجویان را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه افزایش حقالوکاله اکنون تبدیل به یک معضل شده اظهار داشت: بسیج حقوقدانان نیز به این حوزه ورود پیدا کرده و اقدامات خوبی را در برنامه دارد.
مسئول سازمان بسیج حقوقدانان سپاه گیلان سرهنگ پاسدار مهدی نباتی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با شورای حل اختلاف در این راستا گفت: طبق این تفاهمنامه نیروها را برای ارائه خدمات به شورای حل اختلاف اعزام میکنیم؛ متأسفانه برخی از وکلا برای خود برندسازی کرده و مبالغ بسیار بالایی را از موکلان دریافت میکنند.
وی با بیان اینکه در برخی از موارد دعاوی بسیار جزئی بوده و با یک مشاوره کوچک برطرف میشود ابراز داشت: سعی داریم از رجوع موکلان که از تمکن مالی بالایی نیز برخوردار نیستند، به وکلایی که مبالغ هنگفتی را دریافت میکنند، جلوگیری کنیم.
نباتی اذعان کرد: در این برنامهها بنا داریم تا هر مسجد یک حقوقدان و ترجیحاً یک حقوقدان از خود همان محل و منطقه داشته باشد البته لزوماً نباید آن فرد وکیل یا قاضی باشد و قصد ما این است که از سواد حقوقی دانشآموختگان این حوزه برای افزایش سواد حقوقی افراد استفاده کنیم.
مسئول سازمان بسیج حقوقدانان سپاه گیلان با بیان اینکه در حوزه مدارس نیز تفاهمنامهای با آموزش و پرورش منعقد میکنیم تا به دانشآموزانی که در شرف فارغالتحصیلی هستند اطلاعات حقوقی را در برخی از حوزهها ارائه کنیم گفت: در سطوح بعدی افزایش سطح سواد حقوقی در بین کارکنان دنبال میشود.
وی تصریح کرد: افزایش سطح سواد حقوقی جامعه در کاهش دعاوی و نحوه طرح دعاوی تأثیر بهسزایی دارد از این رو در این حوزه با معاونت حقوقی استانداری نشستی داشتیم تا برای کلیه ادارات دورهای افزایش سطح سواد حقوقی برگزار شود.
نباتی ضرورت افزایش سواد حقوقی افراد برای طرح درست دعاوی را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: در بسیاری از مواقع افراد دعاوی را مطرح میکنند اما چون با شیوه درست طرح آن آشنایی ندارند دعاوی رد شده و ما با انباشت پروندهها در دادگستری مواجه میشویم.
وی با بیان اینکه همچنین هماهنگهایی با مجموعه شورای حل اختلاف استان در قالب بنیاد ملی صبر برگزار شده است خاطرنشان کرد: بر این اساس افرادی که شغل وکالت نداشته اما پیشکسوت بوده و اطلاعات حقوقی خوبی دارند در شورای حل اختلاف مستقر میشوند.
مسئول سازمان بسیج حقوقدانان سپاه گیلان با بیان اینکه ساماندهی نیروها در بنیاد ملی صبر به این سبب است که بتوانند به ارائه مشاورههای حقوقی بپردازند افزود: این نیروها میتوانند یک مرجع حل و فصل بوده و با کدخدامنشی مشکلات مردم را حل کنند تا از این طریق از میزان پروندههای ورودی به دادگستری نیز کم شود.
انتهای پیام/
بازتاب: برگزاری دوره « آموزش حقوقی برای کارکنان دولت » در استان گیلان - اخبار گیلداد | اخبار گیلداد