همه ما باید خود را در برابر شهر خود مسئول و متعهد بدانیم / جسم نحیف و زرد رودخانه شهر رشت امروز در بستر بیماری خفته است
- شناسه خبر: 135
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۸ فروردین ۱۳۹۶ ساعت ۵:۲۸
- بازدید : ۸ بازدید
- نویسنده: سردبیر

سولماز بروجردی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ” اندیشه گیلان ” با اشاره به گذشته های نه چندان دور و آنگونه که در متون تاریخی دیده می شود، از رشت به عنوان دروازه اروپا یاد می شد، اظهار داشت: شهر رشت بعنوان یک قطب تجاری و صادرات محصولات کشاورزی برای تاجران غربی نقش حائز اهمیتی داشت و گواه آن سفرنامه های بسیاری است که توسط سیاحان فرنگی درباره گیلان و بخصوص رشت به رشته تحریر درآمده است.
عضو کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه رشت بزرگترین دروازه تجارتی ایران در شمال بود و به دلیل دادوستد با ممالک اروپای شرقی و مرکزی از طریق روسیه، خواستگاه اندیشه های مترقی و پدیده های مدرن اجتماعی در ایران بود افزود: اعتبار سیاسی رشت در دوران قاجار به اندازه ای بود که دولت های روسیه، بریتانیا و عثمانی در شهر رشت کنسولگری داشتند.
این کارشناس حقوق خصوصی با تاکید براینکه اکنون از دروازه اروپا، از شهر اولین ها، از شهر مهد فرهنگ و شهر مترقی چیزی جز یک مشت خاطرات محو لای کتاب های خاک گرفته باقی نمانده است گفت: باید اعتراف کرد که طی دهه های اخیر دروازه های اروپا نه تنها مسدود شده است بلکه در طی این سال ها بنا بر هزار و یک دلیل درجا زده است.
بروجردی با بیان اینکه ما این خانه مجلل و افسونگر را طی سال های گذشته فقط و فقط نگاه داشتیم بی آنکه سر سوزنی به آن افزوده باشیم خاطرنشان کرد: ما رشتی ها به اصالتی می بالیم که متاسفانه نتوانستیم آن را حفظ کنیم و روز به روز شاهد فاصله گرفتن از آن بودیم.
وی با اشاره به اینکه با نگاهی به گذشته مشاهده می کنیم که رشت در سال ۱۲۸۵ هـ.ش پس از تهران دارای شهرداری شد و این خود گواه اندیشمندی اجتماعی مردم این شهر است اظهار کرد: پیش از تاسیس بلدیه در رشت، انجمن شهر که چیزی شبیه شورای شهر امروزی بود و از افراد توانا ئ پرنفوذ شهر تشکیل می شد فعالیت داشت و به امورات جاری شهر می پرداخت.
این وکیل پایه یک دادگستری با بیان اینکه انجمن شهر در نوع خود بسیار پیشرو و مترقی بود و به واسطه مشارکت عموم در سطح محلات به کار رفت و روب، رسیدگی به نانوائی ها، سازندگی شهر و … اشتغال داشت افزود: متاسفانه ما مردم رشت طی سال های گذشته حس مشارکت طلبی خود را از دست داده ایم و شواهد نشان می دهد که نرخ مشارکت در رشت بسیار پائین است.
این وکیل و مشاور حقوقی تاکید کرد: هرچند رژیم رفتاری ما نیاز به آسیب شناسی دقیق و کارشناسانه دارد ولی با نگاهی به روند مدیریت شهری طی دهه گذشته می توان ادعا کرد که بی توجهی به نخبه محوری، عدم وجود نگاه سیستماتیک و داشتن برنامه های میان مدت و بلند مدت، اعمال سیاسیت های سلیقه های، شعارگرایی به جای عمل گرایی و عقب ماندگی شهر در مقایسه با شهرهای دیگر در استان های همجوار موجب بی انگیزگی و صلب اعتماد نسبت به سیستم موجود شهری و بی رقبتی به مشارکت پذیری شهروندان شده است.
وی با بیان اینکه تنها راه چاره برای ما این است تا با واقعیت روبرو شویم و کمی واقع گرایانه به شهر رشت و مسائل موجود نگاه کنیم خاطرنشان کرد: واقعیت این است که تک تک مردم رشت در این راه پرفراز و نشیب و در مسیری که ما را از شکوه و جلال گذشته دور کرد، مقصر هستند.
بروجردی با اشاره به اینکه اگر جسم نحیف و زرد رودخانه شهر ما امروز در بستر بیماری خفته است، اگر خیابان های ما در کلاف پیچ در پیچ ترافیک گره خورده است، اگر سرمایه گذاران توانمند، رقبتی برای حضور و سرمایه گذاری در شهر ما ندارند، همه مقصر هستیم افزود: مادامی که بخواهیم تقصیرها را به گردن یک مدیر، یک مسئول یا یک نهاد بیندازیم و مادامی که نپذیریم ما نیز در این دور باطل نقش آفرین بودیم گره ای از صدها گره شهر وا نخواهد شد.
عضو کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: اگر به سرنوشت خود و سرنوشت شهر خود اهمیت می دهیم، اکنون وقت آنست که در برهه حساس کنونی قدم از قدم برداریم و دست به دست یکدیگر دهیم تا بتوانیم رشت را در مسیر سربلندی و شکوه گذشته پیش بیندازیم.
وی با بیان اینکه اکنون مسئولیت سنگین تری بر دوش تک تک شهروندان است که با مطالعه دقیق و انتخاب افراد اصلح و شایسته و فرستادن نخبگان به پارلمان شهری مقدمات ساخت شهر آرمانی را فراهم کنند افزود : شکی نیست که سرنوشت ما در گرو سرنوشت شهر است و سرنوشت شهر در گرو سرنوشت ما و همه ما باید خود را در برابر شهر خود مسئول و متعهد بدانیم.
بروجردی با بیان اینکه اکنون موسم انتخابات است و این مسئولیت پذیری بیش از پیش اهمیت دارد افزود: افرادی که پا به عرصه انتخابات گذاشته اند بدون شک مسئولیت سنگینی در قبال شهر خود بر شانه هایشان احساس می کنند تا از تخصص و توانائی هایی که در خود سراغ دارند برای پیشبرد اهداف شهر و رسیدن به افق روشن استفاده کنند.
وی اظهار کرد: مسئولیت سنگین تری بر دوش تک تک شهروندان است که با مطالعه دقیق و انتخاب افراد اصلح و شایسته و فرستادن نخبگان به پارلمان شهری مقدمات ساخت شهر آرمانی را فراهم کنند.
انتهای پیام/