رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان گیلان با بیان اینکه جهت جلوگیری از مزاحمتهای اینترنتی باید در انتخاب پیام رسانهای گزینه خارجی دقت داشته باشیم گفت: ۲۳ درصد از جرایم سایبری در استان گیلان، مزاحمتهای اینترنتی است.
به گزارش سرویس اجتماعی اندیشه گیلان، سرهنگ ایرج محمدخانی در گفتوگویی، در رابطه با مزاحمتهای اینترنتی در استان گیلان اظهار داشت: ۲۳ درصد از جرایم سایبری در استان گیلان، مزاحمتهای اینترنتی است.
وی با تاکید بر اینکه کاربران برای کاهش مزاحمتهای اینترنتی باید در انتخاب پیام رسانهای گزینه خارجی خود دقت کنند گفت: کاربران در ارتباط، انتشار و اشتراک مطالب باید تقوای رسانهای را رعایت کنند و برای اعتماد و دوستی در فضای مجازی بسیار وسواس به خرج دهند.
محمدخانی خاطرنشان کرد: کاربران میتوانند هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیام رسانهای موبایلی را از طریق نشانی اینترنتی پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات به آدرس www.cyberpolice.ir یا ایمیل این پلیس به نشانی Gfata@police.ir به کارشناسان ما گزارش دهند.
وی با اشاره به فیلترکانالهای تلگرامی و صفحات اینستاگرامی که باعث تشویش و تخریب اذعان عمومی میشوند افزود: فیلترینگ کانالهای پیام رسان موبایلی گزینه خارجی در حیطه اختیارات کارگروه تعیین محتوا و مصادیق مجرمانه کشور است و از مبادی قانونی با کانالها و صفحاتی که به مقدسات توهین کنند و محتوای غیراخلاقی داشته باشند بهشدت برخورد میکنیم.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات استان گیلان افزود: امنیت فضای مجازی، صیانت از هویت دینی، ملی و ارزشهای انسانی، حفظ حریم خصوصی و آزادیهای مشروع، خط قرمز پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات است و هرکس که بخواهد از هر طریقی در فضای مجازی از این خط قرمز عبورکند قطعاً با برخورد جدی و قاطع این پلیس مواجه میشود.
محمدخانی با بیان اینکه مجرمان اینترنتی به تصور اینکه هویت واقعی آنها در پشت نقاب مجازی پنهان میماند دست به ارتکاب جرم میزنند گفت: گارآگاهان پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات با بهره جستن از توان فنی و مهندسی و پیجویی از آثار دیجیتالی بر جا مانده از ارتکاب مجرمان در فضای مجازی، پرده از هویت آنها برداشته و آنها را پس از شناسایی به مراجع قضایی تحویل میدهند.
وی با اشاره به ساخت صفحات جعلی با عکس دیگر کاربران در فضای مجازی افزود: بسیاری از کاربران با قراردادن عکسهای خصوصی و خانوادگی خود در فضای مجازی نه تنها باعث ناهنجاری میشوند بلکه فرصت را برای مجرمان برای سوءاستفاده از آنها فراهم میکنند اما کاربران میتوانند شکایت خود را جهت پیگیری در موارد این چنینی به کارشناسان این پلیس ابلاغ کنند و پلیس با قاطعیت، پیگیر شکایات مردم است.
محمدخانی با بیان اینکه انتشار اطلاعات محرمانه در شبکههای اجتماعی حتی با رعایت سیاست محرمانگی بازهم به منزله افشای اطلاعات است تصریح کرد: شهروندان از نگهداری عکسهای خصوصی بر روی تلفن همراه خود جداً خودداری کنند و در صورت فروش و واگذاری تلفن همراه، لپ تاب، تبلت و رایانه خود حتماً به روش فنی اطلاعات داخل آنها را پاک کنند.
وی با اشاره به اینکه امنیت در فضای مجازی نسبی است افزود: کاربران به پیامهاییکه اطلاعات شخصی کاربر را درخواست میکند به هیچ وجه جواب ندهند و حتماًٌ از یک برنامه آنتی ویروس قوی استفاده و همواره آن را بهروزرسانی کنند و از دانلود برنامههای رایگان و اجرای فایلهای پیوست ایمیلهای مشکوک و ناشناس جداً خودداری کنند.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی گیلان با تاکید بر اینکه شهروندان در انتخاب پیام رسانهای موبایلی ایرانی شک و تردید به خود راه ندهند گفت: پیام رسانهای داخلی علاوه بر مرتفع کردن نیازهای کاربران، خیال آنها را نیز از امنیت و سلامت اخلاقی پیام رسانها راحت میکند.
محمدخانی با بیان اینکه استفادهای که مبنی بر قانون، اخلاق، دانش و پژوهش باشد یک فرصت تلقی میشود بیان داشت: همانطور که در دنیای واقعی همه ما نیاز به مراقبت و مواظبت داریم در فضای پر پیچ و خم مجازی نیز باید به دو اصل خودکنترلی و خود مراقبتی توجه ویژه داشته باشیم.
انتهای پیام/تسنیم