افزایش ۷۲ درصدی تشکیل پرونده احتکار کالا در گیلان
- شناسه خبر: 21474
- تاریخ و زمان ارسال: 17 مرداد 1400 ساعت 13:23
- نویسنده: سردبیر
سرهنگ ارحام عفتدوست در گفتوگو با خبرنگار گیلداد، اظهار داشت: برخی از سودجویان برای رسیدن به سود بیشتر کالاهای اساسی را در انبارهای خود نگهداری میکنند تا پس از کمبود کالا در سطح عرضه به مبلغ گرانتر آن را روانه بازار کنند.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان گیلان با اشاره به اقدامات پلیس در جهت مبارزه با احتکار گفت: پلیس امنیت اقتصادی برای مقابله با فروش خارج از شبکه کالاهای اساسی و احتکار، با سازمانهای صمت گیلان و تعزیرات حکومتی استان گشتهای مشترکی دارد.
وی با تأکید بر اینکه ورود و خروج کالاها از طریق سامانهها به طور مستمر رصد و با هر گونه عدم عرضه و توزیع خارج از شبکه کالای اساسی برخورد میشود تصریح کرد: کلیه اصناف باید مشخصات کالاهایی که وارد انبار خود میکنند را در سامانه جامع «انبار» ثبت کنند.
عفتدوست با بیان اینکه خوشبختانه در جهت مقابله با احتکار، هماهنگی خوبی بین پلیس امنیت اقتصادی گیلان و سازمان صمت، دستگاه قضایی و تعزیرات حکومتی استان وجود دارد خاطرنشان کرد: در استان گیلان اقدامات لازم در جهت مقابله با احتکار کالاها انجام میشود.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان گیلان با اشاره به اینکه ارزش ریالی پروندههای تشکیل شده در حوزه احتکار توسط پلیس امنیت اقتصادی گیلان از ابتدای سال تاکنون بیش از ۷۵۰ میلیارد ریال است افزود: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷۰۰ درصد افزایش دارد.
وی با بیان اینکه میزان تشکیل پرونده در حوزه احتکار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته در گیلان افزایش ۷۲ درصد افزایش یافت گفت: از ابتدای سال تاکنون ۵۴ تن آرد، ۴۵ تن روغن خوراکی، ۹۵ هزار قلم تجهیزات پزشکی، ۷۶ تن شکر و ۳۰۰ هزار لیتر روغن خودرو و سایر اقلام دیگر توسط پلیس امنیت اقتصادی گیلان کشف شده است.
عفتدوست در پاسخ به سوال میزان بازدارندگی مجازاتها در برخورد با محتکران با بیان اینکه قانون برای مبارزه با محتکران، مجازاتهایی مانند تذکر در مراحل ابتدایی و سپس ضبط کالا، جزای نقدی و حبس در نظر گرفته است عنوان کرد: شدت مجازاتها به تعداد ارتکاب جرم و نوع اقدام محتکر بستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از پروندههای تشکیل شده جرم فرد در پروندههای نخست احتکار است ابراز داشت: بسته به افزایش ارزش ریالی اقلام احتکار شده و نوع اقدام محتکر پروندهای تحت عنوان «اخلال در نظام اقتصادی» برای مجرم تشکیل و محتکر جهت برخوردهای شدیدتر به دادسرا ارجاع داده میشود.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان گیلان با بیان اینکه مردم بهترین همکار ما در مبارزه با احتکار هستند خاطرنشان کرد: شهروندان میتوانند با گزارشات خود بیشترین کمک را در زمینه مبارزه با فروش خارج از شبکه کالا و احتکار به پلیس امنیت اقتصادی داشته باشند.
وی تصریح کرد: همچنین کسبه بازار در زمانهایی که با عدم توزیع مناسب و به اندازه کالا توسط توزیعکنندگان مواجه میشوند میتوانند مراتب را به پلیس امنیت اقتصادی اطلاعرسانی کنند تا در اسرع وقت با توزیعکنندگان متخلف برخورد شود.
عفتدوست با بیان اینکه پل ارتباطی پلیس امنیت اقتصادی با مردم شماره ۱۱۰ است اظهار داشت: مردم میتوانند با شماره مذکور تماس حاصل کرده و اعلام کنند که میخواهند گزارشی در خصوص احتکار به پلیس امنیت اقتصادی ارائه دهند و این گزارشات برای رسیدگی به پلیس امنیت اقتصادی گیلان ارجاع داده میشود.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان گیلان با تشکر از همکاری مردم و شهروندان با پلیس امنیت اقتصادی در مبارزه با احتکار گفت: از اصحاب رسانه که بر مسائل بازار و دغدغههای مردم نظارت لازم را داشته و آن را منعکس میکنند کمال تقدیر و تشکر را دارم.
انتهای پیام/
بازتاب: شمار پروندههای جرایم اقتصادی در گیلان 165 درصد افزایش یافت - اخبار گیلداد | اخبار گیلداد
بازتاب: مجازاتهای جرایم، بازدارندگی لازم را ندارند! - اخبار گیلداد | اخبار گیلداد