۷۰۰ هزار تن کسری تولید سیبزمینی/ کمبود تولید یا ضعف مدیریت؟
- شناسه خبر: 33308
- تاریخ و زمان ارسال: ۵ بهمن ۱۴۰۳ ساعت 9:12
- نویسنده: سردبیر

گیلداد: در فصل سرد سال، همواره چالشهای متعددی در تأمین صیفیجات بهویژه سیبزمینی و پیاز در بازار داخلی به وجود میآید. امسال نیز افزایش قیمت و کمبود سیبزمینی به یکی از مسائل پرتنش بازار تبدیل شده است.
طبق گزارشهای میدانی، قیمت این محصول در برخی مناطق تهران به ۶۰ هزار تومان در هر کیلوگرم رسیده و موجودی آن در میادین میوه و ترهبار کاهش یافته است.
اکبر یاوری، رئیس اتحادیه بارفروشان، در گفتوگو با ایسنا اعلام کرد که تولید سیبزمینی در سال جاری نسبت به سال گذشته ۷۰۰ هزار تن کاهش یافته است.
وی افزود: سال گذشته ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیبزمینی تولید شد، اما به دلیل ضرر کشاورزان، تولید امسال به ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کاهش یافت.
یاوری تأکید کرد: عدم حمایت وزارت جهاد کشاورزی از کشاورزان، کاهش کاشت و افزایش هزینههای تولید، مهمترین دلایل این کاهش هستند.
وی به صادرات بیرویه سیبزمینی در اوایل فصل اشاره کرد و گفت: این مهم باعث خالی شدن انبارها در استانهایی مانند کرمانشاه و لرستان شده است.
وزارت جهاد کشاورزی معتقد است که مشکل کمبود سیبزمینی ناشی از صادرات نیست.
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی، اظهار داشت: قانون اجازه توقف صادرات را نمیدهد و این مسائل باید با برنامهریزی از قبل حل شود.
با این حال، رئیس اتحادیه بارفروشان معتقد است که عدم مدیریت صادرات در ابتدای فصل، باعث کاهش موجودی انبارها و افزایش قیمتها شده است.
یاوری با اشاره به سرانه مصرف سیبزمینی در ایران گفت: مصرف سالانه هر فرد در ایران حدود ۴۰ کیلوگرم است که با احتساب جمعیت ایرانیان و اتباع خارجی، به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن میرسد.
همچنین ۵۰۰ هزار تن سیبزمینی برای بذر و ۷۰۰ هزار تن برای صنایع تبدیلی مصرف میشود. این در حالی است که ۷۰۰ هزار تن دیگر نیز برای صادرات اختصاص مییابد.
رئیس اتحادیه بارفروشان در پایان به آینده بازار اشاره کرد و گفت: شرایط از اوایل اسفندماه، با آغاز برداشت دوم جیرفت، به ثبات خواهد رسید، اما وزارت جهاد کشاورزی باید کشاورزان را به کاشت سیبزمینی تشویق کند و مشوقهایی مانند تأمین بذر وارداتی برای آنان در نظر بگیرد تا سال آینده با مشکلات مشابه مواجه نشویم.
نویسنده: حمید اصغری عطار
انتهای پیام/