دستگاه دیالیز و رادیولوژی به بیمارستان آستارا ملحق میشود+تصاویر
- شناسه خبر: 16451
- تاریخ و زمان ارسال: 8 تیر 1399 ساعت 16:50
- نویسنده: سردبیر
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی گیلداد، عصر امروز نشست شورای سلامت شهرستان بندری و مرزی آستارا با حضور دکتر ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان و همچنین دکتر غلامرضا مرحبا، نماینده مردم این شهرستان در خانه ملت در سالن اجلاس فرمانداری آستارا برگزار شد.
دکتر ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، عصر امروز در نشست شورای سلامت شهرستان بندری و مرزی آستارا در سالن اجلاس فرمانداری این شهرستان اظهار داشت: گیلان جز اولین استانهایی بوده که آزمایشگاه تشخیص پزشکی کرونا را راه اندازی و تجهیزات سرمایه و حفاظت فردی لازم را در بین بیمارستان ها به میزان لازم توزیع کرده است.
وی با اشاره به عقب ماندگی های حوزههای بهداشت و درمان در گیلان افزود: از ۲۵۰ کلینیک تخصصی کشور که ۱۰ باب از آن گیلان بوده هیچکدام در استان به بهره برداری نرسیده و یا زیرساختهای آموزشی آن نظیر دانشکده بهداشت بیش از ۲۵ سال هست که رها شده است.
دکتر سالاری با تاکید بر توزیع عادلانه امکانات سرمایهداری و نیروی انسانی در گیلان، گفت: در حوزه بهداشت و درمان آستارا امکانات و تجهیزات سرمایه ای خوبی فراهم شده در حالیکه ضریب تخت آن پایین بوده و تراز مالی آن منفی است.
وی با بیان اینکه بیمارستان شهید بهشتی باید تلاش کنند تا با افزایش خدمات درآمد بیشتری کسب کند، گفت: میزان هزینهها در یمارستان شهید بهشتی در حال حاضر بیشتر از درآمدها است، درصورتیکه اگر درآمد این بیمارستان افزایش پیدا کند منابع کسب شده به خود بیمارستان در جهت تامین نیرو عودت میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به موضوع پرستاران داوطلب در بحران کرونا گفت: موضوع نیروی انسانی به ویژه پرستاران بارها در سطح ملی مطرح شده و امیدواریم مشکلات قشر پرستاران داوطلب با اولویت حل شود.
دکتر سالاری با اشاره به کمبود رادیولوژی و دیالیز در بیمارستان آستارا، گفت: این دو دستگاه به زودی برای شهرستان آستارا همچون CT اسکن تامین و در اختیار کادر درمان و بیماران قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه از ظرفیت توریسم درمانی آستارا استفاده نشده گفت: باید از ظرفیت بخش خصوصی برای راهاندازی بیمارستانی در آستارا به کار گرفت تا در جهت توریسم درمانی بتوانیم ارز آوری داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه در تحقق اعتبارات طرح تحول سلامت گیلان از بسیاری از آستانه ها عقب مانده گفت: در جلسه پیشرو با وزیر بهداشت، پروژههای عقب مانده گیلان از جمله در آستارا مطرح و امیدواریم بتوانیم تا پایان امسال پروژه های این حوزه را در شهرستان به بهرهبرداری برسانیم.
دکتر سالاری با اشاره به بودجه تعبیه شده در دست فرمانداری آستارا، گفت: برخی از پروژه های که امکان تزریق بودجه از منابع ملی را ندارند میتوان از منابعی که در شهرستان وجود دارد استفاده کرد.
زیرساختهای آستارا ظرفیت پذیرش و درمان گردشگران خارجی را دارد
دکتر غلامرضا مرحبا، نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه آستارا با قرار گرفتن در دورترین نقطه از مرکز استان ویترین نظام است، اظهار داشت: گروه این شهرستان ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد اما در برخی از ایام سال به ۵۰۰ هزار نفر میرسد.
وی با اشاره به تلاشهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان در جهت مقابله با کرونا، افزود: علیرغم اینکه زیرساختهای درمان گیلان مناسب نبود اما تلاشهای کادر سلامت استان موجب شد تا از بحران کرونا عبور کنیم.
عضو مجمع نمایندگان گیلان با اشاره به حضور پرستاران داوطلب در ایام کرونا، گفت: این قشر زحمت کش در دوران کرونا در بالین بیماران حاضر شدند اما با کنترل ویروس از کادر درمان به دلیل قرارداد ۸۹ روزه با نگرانیهای روبرو هستند که لازم است نسبت به بهکارگیری آنها اقدام شود.
مرحبا با اشاره به کمبود خدمات بهداشتی و نیروی انسانی در آستارا، گفت: شبکه بهداشت و درمان آستارا نیازمند تزریق پزشک متخصص، احداث خانههای بهداشت روستایی و همچنین شبانه روزی کردن برخی خانههای بهداشت و تبدیل آنها به مراکز درمانی است.
وی با اشاره به اینکه زیرساختهای شهرستان شرایط لازم را برای ارایه خدمت درمانی به گردشگران آذربایجانی را دارد، افزود: بیمارستان قدیمی شهر آستارا پتانسیل تبدیل به درمانگاه فوق تخصصی را دارد و میتواند به بیماران خارجی خدمات درمانی ارایه و برای کشور ارز آوری داشته باشد.
تلاشهای دانشگاه علوم پزشکی گیلان در جهت افزایش زیرساختهای سلامت قابل تحسین است
حسن رستمزاد، رئیس شورای سلامت شهرستان آستارا در این نشست با تقدیر از زحمات کادر بهداشت و درمان سلامت گیلان در مقابله با ویروس کرونا، اظهار داشت: تلاش های کادر سلامت استان با درایت و رهبری دکتر سالاری در بحران کرونا همچون جهاد رزمندگان دفاع مقدس در دوران هشت سال دفاع مقدس است.
وی با تقدیر از حسن توجه دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حوزه افزایش زیرساختهای بهداشت و درمان، افزود: به شخصه شاهد توجه رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به زیرساختهای درمانی در آستارا هستیم به گونه ای که شاخص های سلامت شهرستان از زمان حضور دکتر سالاری افزایش محسوسی داشته است.
فرماندار شهرستان آستارا با اشاره به وجود جمعیت قابل توجه در آستارا در کنار جمعیت گردشگر و مسافرین خارجی، گفت: این شهرستان علاوه بر همسایه بودن با استانهای شمال غربی با کشور جمهوری آذربایجان نیز همسایه بوده و لازم به توجه بیشتری است هر چند رشد و استقرار تجهیزات درمانی و بهداشتی نظیر CT اسکن در شهرستان شایسته تقدیر است.
رئیس شورای سلامت آستارا همچنین خواستار افزایش نیروی انسانی متخصص، استقرار داروخانهها و همچنین تسریع در ساخت درمانگاه تخصصی در این شهرستان شد.
انتهای پیام/*