اسلام میتواند نظام نامه اخلاقی رسانه تشکیل دهد/ضرورت ساخت فیلم سینمایی با موضوع چگونگی تشکیل انقلاب اسلامی
- شناسه خبر: 24463
- تاریخ و زمان ارسال: 25 بهمن 1400 ساعت 12:49
- نویسنده: سردبیر
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیلداد، آیتالله رضا رمضانی در نشست با اعضای بسیج رسانه استان گیلان که با موضوع اخلاق رسانه برگزار شد، با اشاره به اینکه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به اخلاق در حوزههای مختلف اشاره شده است، اظهار داشت: جامعه اخلاقی، جامعهای است که افراد آن، آراسته به رفتارهای اخلاقی باشند.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) به معنویتهای انحرافی در جامعه بشری اشاره و تصریح کرد: ما در کل سه نوع معنویت یعنی معنویت متهجرانه، معنویت ستم پذیرانه و معنویت دنیوی داریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه ما باید بتوانیم معنویت را بر اساس محورهای معنویت بین دنیا و آخرت ترویج دهیم، افزود: معنویت اسلامی، عدالتخواهی و ظلم ستیزی به دنبال خود دارد و کسانی که در دنیایِ معنویت، هستند میخواهند عدالت را در جامعه گسترش دهند.
آیتالله رمضانی در ادامه با بیان اینکه ماه رجب، مقدمه خوبی برای ماه شعبان و ماه رمضان است، خاطرنشان کرد: ما برای ترویج معنویت واخلاق باید بسترها را توسعه دهیم و رسانه میتواند این بسترسازی را ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون فیلم سینمایی با موضوع چگونگی شکلگیری انقلاب اسلامی ساخته نشده است، گفت: روایت انقلاب اسلامی از سال ۴۲ تا پیروزی انقلاب که با تلاش و همت اقشار مختلف از جمله دانشجویان همراه بود، ظرفیت ساخت یک فیلم سینمایی را دارد.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که مهمترین ماموریت رسانه امروز را، جهاد تبیین دانستند، گفت: نقشهای که امروزه دشمنان تدارک دیدند این است که کاملا از دستاوردهای انقلاب اسلامی چشم پوشی شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: جهاد تبیین یعنی دستاوردهای انقلاب و فلسفه عدالت خواهی نظام را معرفی کرده و با پاسخگویی به شبهات، توطئههای دشمنان را خنثی کنیم.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) ادامه داد: دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران در حوزههای مختلف بسیار زیاد است اما دیکتاتوری رسانهای اجازه نداده است این دستاوردها به شکل صحیح تبیین شود.
وی با بیان اینکه امپراتوری رسانهای به دنبال این است که در سطح جهان، دوران پیش از انقلاب را بهتر از امروزِ انقلاب معرفی کنند، تصریح کرد: ما امروز، در حوزه آموزشی، پژوهشی، علمی و… پیشرفتهای زیادی داشتهایم؛ مثلا بحث حضور زنان در عرصههای مختلف در کشور توسعه پیدا کرده است و با قبل از پیروزی انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست.
آیتالله رمضانی یکی از وظایف مهم رسانه و فضای مجازی را مستندسازی دستاوردهای انقلاب اسلامی عنوان کرد و افزود: جمهوریت در نظام اسلامی باید به درستی معرفی شود و نمونه آن برگزاری یک انتخابات به طور میانگین در هر سال است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: از طرفی در آمریکای مدعی دموکراسی، شاهد این هستیم که پس از انتخابات ریاست جمهوری، تقلب و آشوب با هدایت مستقیم رئیس جمهور وقت انجام میشود.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) با اشاره به اینکه باید به شبهاتی مانند عدم کارآمدی و عدم مشروعیت نظام اسلامی به خصوص در فضای رسانه پاسخ داده شود، ابراز کرد: وظیفه رسانههای انقلابی پاسخ دادن به شبهات علیه نظام جمهوری اسلامی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه رسانهها باید در برابر توطئههایی که در این ۴۳ سال برای براندازی نظام صورت گرفته، به درستی پاسخ دهند، تصریح کرد: توطئههای دشمنان، سلطنتطلبان، نفوذیها و… در فضای رسانه باید خنثی شود.
آیتالله رمضانی با تاکید بر اینکه امروزه خیلیها اقرار دارند که مقام معظم رهبری همان راه امام خمینی (ره) را طی کردهاند، گفت: مراکز اسلامی و جغرافیای مقاومت امروز در دنیا وسعت پیدا کرده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: امروز در یمن، بحرین، آرژانتین و دیگر کشورهای آمریکایی و اسلامی، ندای عدالت خواهی سر داده شده است.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) با اشاره به اینکه ابعاد شخصیتی و مسیر و راه حاج قاسم سلیمانی توسط رسانههای انقلابی باید تبیین شود، تصریح کرد: سردار سلیمانی سردار صلح بود ولی دشمن به دنبال ترور و ترویج خشونت است.
وی سواد رسانهای را به معنای مهارت به کارگیری رسانه در اهداف مشخص شده دانست و افزود: اخلاق رسانهای نیز مجموعه قواعدی است که بر اساس ندای فطرت و وجدان در کار حرفهای میتواند، تحقق پیدا کند.
آیتالله رمضانی با بیان اینکه اخلاق رسانهای به نوعی زیر مجموعهای از اخلاق عملی و حرفهای است، خاطرنشان کرد: اگر اخلاق رسانهای مورد توجه قرار بگیرد میتواند در رفتار جامعه تاثیرگذار باشد.
وی با تاکید بر اینکه اگر در حوزه رسانه اخلاق حاکم نباشد اباحی گری و ولنگاری ترویج پیدا میکند، اذعان کرد: بسیاری از رسانههای بیگانه مانند مکتب ماکیاولی، هیچ گونه ارزش اخلاقی را دنبال نمیکنند.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) با بیان اینکه نظام سلطه برای اینکه تبلیغات سو داشته باشد بیش از ۹۵ درصد قدرت مانور رسانهای را در اختیار دارد، افزود: نظام سلطه همواره در صدد استعمار و استثمار است و اجازه نمیدهد ثروت در دنیا پخش شود در حالی که ۹۰ درصد ثروت دنیا در اختیار ۱۰ درصد است.
وی به افزایش خودکشی در آمریکا و اروپا اشاره و تاکید کرد: بسیاری معتقد هستند که رعایت مسائل اخلاقی توسط رسانهها دور از دسترسنیست، به همین منظور رسانهها باید اعتمادسازی کنند و پایبند به اصول ارزشی باشند که همان اخلاق حرفهای است.
آیتالله رمضانی با بیان اینکه یک نظام نامه جهانی در حوزه رسانه باید تدوین شود، تصریح کرد: حاکمیت و استبداد رسانهای غرب اجازه نمیدهد در عرصه فضای مجازی این موضوع دنبال شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: وقتی میخواهیم نظام نامه اخلاق رسانه در دنیا منتشر شود باید معیارهای اخلاقی داشته باشیم و اسلام میتواند نظام نامه اخلاقی را تشکیل دهد.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) با تاکید بر اینکه در حوزه اخلاق رسانهای استفاده از واژگان شفاف بسیار مهم است ولی متاسفانه واژگان مبهم در همه حوزهها ورود پیدا کرده است، اظهار کرد: اگر رسانه اخلاقی نشود ما استعمار و بردگی رسانهای خواهیم داشت و یکی از وظایف نظام اسلامی برخورد تهاجمی و ترکیبی با رسانههایی است که دنبال بردگی رسانهای هستند.
وی با اشاره به اینکه در غرب با استفاده از واژهای به نام رسانه آزاد به مقدسات توهین میکنند، ابراز کرد: برای جلوگیری از ولنگاری باید قانون اخلاقی در عرصه رسانه داشته باشیم تا رسانهها تبدیل به نوعی دیکتاتوری نشوند.
آیتالله رمضانی با بیان اینکه در اسلام، اخلاق رسانهای مبتنی بر صداقت است، گفت: اگر رسانه اخلاقی شود، میتواند در اخلاقی شدن جامعه جهانی هم نقش ایفا کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: اگر در عرصه رسانه، حقایق، جنایات و استفاده از صنعت سلاح برای افزایش حوزه ثروت بیان میشد، آبرویی برای استکبار جهانی باقی نمیماند.
دبیرکل مجمع جهانی اهلبیت (ع) تصریح کرد: امروزه باید مصادیق اخلاق رسانهای از منظر اسلام مشخص شود و برای اینکه بتوانیم اخلاق رسانهای را به صورت جدی با توجه ملاکهای اصیل ارزشی و انسانی دنبال کنیم باید حوزه اخلاق جهانی را جدی بگیریم و به حداقلهایی پایبند باشیم.
وی با تاکید بر اینکه، کوچ کردن به فضای مجازی و رسانهای، سبب شده تا الزامات ما به اخلاق رسانهای به عنوان امری ضروری تلقی شود، افزود: فضای رسانه نسبت به ایجاد امنیت در جامعه مسئول است و باید فرصتهای طلایی ایجاد امنیت در جامعه را در حوزه رسانه جدی بگیریم.
آیتالله رمضانی با اشاره به اینکه خود عدم پایبندی به اخلاق در حوزه رسانه میتواند جامعه را در حوزههای مختلف ناامن کند، خاطرنشان کرد: تبلیغات منفی میتواند انرژی بدی به جامعه منتقل کند.
وی با بیان اینکه رسانه خیلی میتواند در تزریق امید و یا ناامیدی در جامعه نقش ایفا کند و مخالفان نظام از رسانه برای تزریق ناامیدی در جامعه استفاده میکنند، اذعان کرد: کسی که ناامیدی را در جامعه تزریق میکند پایبند به اصول اخلاقی و معتقد به دستاوردهای نظام اسلامی نیست.
انتهای پیام/*
بازتاب: لیبرالیسم به دنبال ولنگاری و اباحهگری است - اخبار گیلداد | اخبار گیلداد
بازتاب: افراد ناآشنا با گفتمان انقلاب اسلامی حق مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی را ندارند - اخبار گیلداد | اخبار گیلداد