روزانه ۲۵۰۰ تن پسماند در گیلان تولید میشود
- شناسه خبر: 25325
- تاریخ و زمان ارسال: 19 اردیبهشت 1401 ساعت 15:10
- نویسنده: سردبیر
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیلداد، رضا زمانی در گفتوگویی درباره برنامه سازمان حفاظت محیطزیست استان گیلان در حوزه مدیریت پسماند اظهار داشت: استان گیلان روزانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ تن پسماند دارد و در فصول گردشگری با ورود گردشگران این میزان تولید پسماند افزایش مییابد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان با بیان اینکه با ورود گردشگران به استان بهویژه در ایام عید معضلات مربوط به ساماندهی پسماند دو چندان میشود گفت: طبق قانون مدیریت پسماند و آییننامه اجرایی آن وظیفه مدیریت پسماند در شهرها بر عهده شهرداری و در روستاها برعهده دهیاریها است
زمانی با اشاره به وظایف سازمان حفاظت محیطزیست در این حوزه افزود: سازمان حفاظت محیطزیست سعی در رصد کردن مدیریت پسماند، ارائه گزارش تنویر افکار عمومی به جهت آموزش و اطلاعرسانی به جامعه دارد و در صورت نیاز اقداماتی نظیر اقدامات حقوقی در خصوص عدم مدیریت صحیح پسماند علیه متولیان آن انجام میشود.
وی اهمیت مشارکت مردم برای مدیریت پسماند را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: هیچ برنامه مدیریت پسماندی بدون مشارکت مردم موفق نخواهد بود و موفقیت در اجرای برنامههای مربوط به مدیریت پسماند مستلزم مشارکت مردم است که آن نیز سازوکار خاص خود را دارد.
زمانی با بیان اینکه باید نهادهای مسئول نظیر شهرداریها و دهیاریها زمینه مشارکت حداکثری مردم جهت اجرای صحیح مدیریت پسماند را فراهم کنند گفت: همچنین با استفاده از تشکلهای غیر دولتی و سمنهای مردم نهاد میتوان موفقیت بیشتری را در حوزه ساماندهی پسماند رقم زد.
وی اذعان داشت: موضوع مدیریت پسماند راهکاری چندوجهی دارد که شامل تفکیک از مبدأ حداکثری میشود که این قسمت با مشارکت حداکثری مردم اتفاق میافتد و اتفاقاً نیاز به فنآوری خاصی ندارد بلکه صرفاً با برنامهریزی و سیاستگذاری صحیح میتوان به آن عمل کرد.
زمانی با بیان اینکه بسیاری از شهرداریها در این زمینه عملکرد مناسبی ندارند گفت: راهکارهای دیگر نیز شامل بهکارگیری تکنولوژی و راهاندازی کارخانجات کود آلی و راهکارهای خانگی تولید کمپوست بهویژه در زبالههای روستایی و در نهایت استفاده از زبالهسوز و دفن بهداشتی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان درباره نظارت بر احیای رودخانههای زرجوب و گوهررود شهر رشت خاطرنشان کرد: در پاکسازی و احیای رودخانههای زرجوب و گوهررود چندین عامل مؤثر است که باید برای هر کدام از آنها با راهکار مجزایی رسیدگی لازم انجام شود.
زمانی مهمترین عامل آلودگی زرجوب و گوهررود را ورود فاضلابهای خانگی شهر رشت دانست و اظهار داشت: نخستین عامل آلودگی زرجوب و گوهررود فاضلاب خانگی رشت است؛ حداکثر ۳۵ درصد فاضلاب شهر رشت وارد تصفیهخانه فخب شده و مابقی به صورت مستقیم به رودخانه زرجوب و گوهررود تخلیه میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان با بیان اینکه دومین عامل آلودگی رودخانههای زرجوب و گوهررود رشت از نظر بار آلایندگی ورود فاضلاب شهرک صنعتی رشت و شیرآبه پسماند لندفیل سراوان است خاطرنشان کرد: ساماندهی هر کدام از این عوامل مذکور متولی خود را دارد.
وی با بیان اینکه اصلیترین راهکار کاهش آلودگی زرجوب و گوهررود تسریع در ایجاد طرحهای تصفیه فاضلاب است افزود: در این راستا اعتبارات مناسبی برای شرکت آب و فاضلاب گیلان در نظر گرفته شده و امیدوارم با احداث و تکمیل تصفیهخانههای رشت شاهد کاهش بار آلودگی در زرجوب و گوهررود باشیم.
انتهای پیام/