تعداد پرههای صیادی و میزان صید ماهی در گیلان افزایش یافت
- شناسه خبر: 24207
- تاریخ و زمان ارسال: 5 بهمن 1400 ساعت 19:59
- نویسنده: سردبیر
عظیم مدبری در گفتوگو با خبرنگار گیلداد، درباره میزان تولید خاویار از ابتدای سال تاکنون در استان گیلان اظهار داشت: میزان ۸۰۰ کیلوگرم خاویار در ۸ ماهه نخست امسال در استان تولید شد که این میزان تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
مدیرکل شیلات گیلان از افزایش ۲۶ درصدی صید ماهیان استخوانی در گیلان خبر داد و افزود: بیشتر سبد صید صیادان پره دو گونه ماهی سفید و کفال بوده که این مقدار صید برای ماهی سفید ۴۴ درصد، ماهی کفال ۵۳ درصد و ۳ درصد مربوط به سایر آبزیان دریای خزر بوده است.
مدبری علت اصلی افزایش میزان صید ماهی نسبت به سال گذشته در استان گیلان را افزایش تلاش صیادی به عبارتی افزایش ۲۷ درصدی تعداد پرهکشی در استان خواند و بیان کرد: ارزش فروش ناخالص این مقدار صید ۷۸۰ میلیارد ریال است.
وی درباره اقدامات شیلات استان گیلان برای حمایت از افزایش تولید در واحد سطح ابراز داشت: ادارهکل شیلات در راستای تحقق افزایش تولید در واحد سطح اقدام به ارائه تسهیلات سرمایه در گردش متناسب با ظرفیت تولیدی میکند.
مدبری با بیان اینکه مدیران و بهرهبرداران پرورش ماهیان گرمابی میتوانند با مراجعه به ادارات شیلات شهرستانها و ثبت نام در سامانه مربوط درخواست خود را ثبت کنند گفت: بهرهبرداران از این طریق میتوانند نسبت به دریافت تسهیلات سرمایه در گردش متناسب با ظرفیت تولیدی خود اقدام کنند.
مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به تأمین و اختصاص نهادههای اولیه به فعالان حوزه آبزیپروری در راستای افزایش تولید در واحد سطح خاطرنشان کرد: در همین راستا امسال به مقدار حدود ۴ هزار و ۵۰۰ تن نهادههای اولیه مورد نیاز برای متقاضیان ارائه شد.
وی تصریح کرد: این نهادههای اولیه شامل موادی از قبیل سویا، ذرت و جو بود و این نهادههای مذکور جهت تهیه خوراک ماهی از محل ارز ترجیحی و یارانهای در اختیار تشکلهای آبزیپروری و کارخانجات تولید خوراک ماهی قرار گرفت.
مدبری از اختصاص ردیفهای اعتباری برای اخذ تسهیلات در راستای اجرای طرحهای مربوط به افزایش سطح تولید خبر داد و گفت: در راستای افزایش تولید در واحد سطح مزارع آبزیپروری با هدف ارتقای بهرهوری تولید علاقمندان میتوانند از این تسهیلات بهرهگیری کنند.
مدیرکل شیلات گیلان در پایان خاطرنشان کرد: متقاضیان علاقمند به اجرای طرح تجهیز و مکانیزاسیون میتوانند پس از اخذ مجوز از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان از ردیفهای اعتباری مربوطه نسبت به اخذ تسهیلات اقدام کنند.
انتهای پیام/