فواید روزه برای تقویت حافظه و تأثیر آن بر رطوبتهای مغزی
- شناسه خبر: 34277
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ ساعت 10:01
- نویسنده: سردبیر

گیلداد: سیدمهدی میرغضنفری، معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل، معتقد است که روزهداری تأثیرات مثبتی بر پاکسازی بدن دارد و به گفته وی، بسیاری از بیماریها ناشی از تجمع رطوبت در بدن هستند و روزه به دلیل مزاج گرم و خشکی که دارد، به دفع این رطوبتها کمک میکند که از جمله تأثیرات مثبت روزه، کاهش اشتها، کوچک شدن معده، کاهش التهاب و از بین رفتن پفآلودگی بدن است.
میرغضنفری توصیه میکند که افرادی با مزاج گرم و خشک باید برای جلوگیری از مشکلاتی مانند خشکی پوست و یبوست، بعد از افطار از میوهها و سبزیهایی مانند کاهو و مرکبات استفاده کنند و میزان مصرف آب خود را مدیریت کنند. همچنین، مصرف عرقیات خنک مانند کاسنی و شاتره، خاکشیر و مواد ترش نظیر آبلیمو و آبآلبالو میتواند به کاهش عطش کمک کند.
طبق نظر این متخصص، برخی مواد غذایی میتوانند در زمان روزهداری تشنگی را تشدید کنند، از جمله سبزیهایی مانند تره، ترخون و پیازچه که باعث افزایش حرارت بدن میشوند و به جای آن، توصیه میشود که در وعده سحر از کاهو و سالاد استفاده شود.
همچنین، افرادی که مزاج گرم دارند، بهتر است روزه را با شربت سکنجبین باز کنند، زیرا این نوشیدنی تأثیر مثبتی در کاهش عطش و آمادهسازی معده برای هضم غذا دارد.
یکی از مشکلات رایج روزهداران، یبوست است که به گفته میرغضنفری، مصرف مواد غذایی ملین مانند کاهو، خیار، آلو و انجیرخشک میتواند به رفع این مشکل کمک کند و برای جلوگیری از ضعف اعصاب و تندخویی ناشی از کاهش قند خون، مصرف دمنوشهایی مانند سنبلالطیب و گلگاوزبان پس از افطار توصیه میشود.
میرغضنفری تأکید میکند که از دیدگاه طب سنتی، علت اصلی کندذهنی رطوبتهای مغزی است. از آنجایی که روزه این رطوبتها را کاهش میدهد، میتواند باعث تقویت حافظه شود. البته، برای دستیابی به این مزیت، روزهداران باید تغذیه مناسبی داشته باشند تا دچار افت قند و فشار خون نشوند.
انتهای پیام/