افکار عمومی جامعه بر آزادسازی بستر و حریم رودخانهها اتفاق نظر دارند
- شناسه خبر: 10364
- تاریخ و زمان ارسال: 8 اردیبهشت 1398 ساعت 14:28
- نویسنده: سردبیر
به گزارش پایگاه خبری اندیشهگیلان، مصطفی سالاری صبح امروز در جلسه ساماندهی و آزادسازی حرایم رودخانههای این استان در استانداری گیلان اظهار داشت: برخی از مناطق مسکونی در استان گیلان در حریم رودخانهها واقع شدهاند که با مشکلات و خطرات متعددی برای ساکنان آن منطقه همراه است.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: منازل مسکونی که در حریم رودخانهها واقع شدهاند باید با کمک دستگاههای اجرائی مرتبط، زمینهای فراهم شود تا با یک روش مناسب امکان جابجایی ساکنان آن منطقه به مکان دیگر فراهم شود و برای مردم نیز مشکلی ایجاد نشود و این کار جهت حفظ جان مردم الزامی است.
وی با اشاره به تهیه نقشهبرداری جدید با مختصات و عکسبرداری از رودخانههای گیلان توسط شرکت آب منطقهای گفت: نقشههای جدید از حریم و بستر رودخانهها باید با اسناد قبلی مورد مقایسه قرار گرفته و تصرفات موجود استخراج شود و در مرحله بعد جهت آزادسازی به دستگاههای اجرایی مرتبط ابلاغ شود.
استاندار گیلان به درج حریم کمی و حریم کیفی بستر رودخانههای این استان در نقشههای جدید با مختصات صحیح توسط شرکت آب منطقه تأکید کرد و افزود: ساکنانی که حتی در بستر رودخانهها زندگی کرده یا حتی باغ دارند، درآمد زندگیشان هم به آن محل بستگی دارد که باید با راهکار مناسب جابهجا شوند.
وی گفت: فضای کنونی کشور و استان گیلان با توجه به حوادث طبیعی اخیر بهگونهای است تا بسترهای رودخانه و بخشی از حرایم را بتوان آزاد کرد و افکار عمومی قبول میکند که تصرف بستر رودخانه خطر دارد بنابراین در گام نخست سرعت کار جهت اجرای این برنامه باید افزایش یابد و جان مردم حفظ شود.
استاندار گیلان با اشاره به ضرورت قوی بودن مستندات و نقشهبرداریها از بسترهای رودخانهها در این استان خاطرنشان کرد: در این راستا اگر مستندات قوی در اختیار کارشناسان مربوطه قرار گیرد میزان موفقیت کار افزایش مییابد و حتی میتوان فضاهایی جهت استفاده مردم در حرایم رودخانه هم ایجاد کرد.
نماینده عالی دولت در استان گیلان افزود: باید نقاط بحرانی و گلوگاهها در حریم رودخانهها که اسناد آن موجود است به فرمانداران شهرستانهای مختلف ابلاغ شود و با استفاده از شیوهنامههای مناسب و با اعتبارات لازم جهت آزادسازی و بازگشایی حرایم رودخانهها اقدام شود.
سالاری به نصب گونهای از سازههای غیر مزاحم فیزیکی و حریمی در مناطق و بستر رودخانهها اشاره کرد و افزود: کسانی که بالای ۴۰ یا ۵۰ سال است که در حریم رودخانهها زندگی میکنند باید با استفادههای شیوههای مختلف و اعطا زمین جهت جابجایی و ساخت مجدد منازل به آنها کمک کرد.
انتهای پیام/