گیلانیها نقش برجستهای در عملیات ” الی بیتالمقدس ” داشتند
- شناسه خبر: 15483
- تاریخ و زمان ارسال: 16 اردیبهشت 1399 ساعت 13:32
- نویسنده: سردبیر
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیلداد، سرهنگ پاسدار عباس بایرامی صبح امروز در نخستین جلسه ستاد استانی گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر در سالن جلسات شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان گیلان در رشت اظهار داشت: بهترین مدل برای نشان دادن حس ایثار و از خودگذشتگی دوران دفاع مقدس است و بهترین نقطه آن نیز سالروز فتح خرمشهر است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه اگرچه کارهای هنری درباره دوران دفاع مقدس انجام شده اما این موارد کافی نیست بیان کرد: سالروز آزادسازی خرمشهر همچون نگینی در دوران دفاع مقدس میدرخشد و طبق فرمایش امام خمینی(ره) خرمشهر را خدا آزاد کرد.
وی تصریح کرد: برای پیروزی در یک جنگ باید معادلات در یک فاکتورهایی برابر باشد اما ما در دوران دفاع مقدس در هیچ زمینهای با دشمن برابر نبودیم یعنی نه نیروهای زبدهای داشتیم و نه سپاه تازه متولد شده جمهوری اسلامی تجربه مبارزه داشت و بهترین تجهیزات خریداری شده توسط رژیم پهلوی نیز در دسترس نبود.
بایرامی با اشاره به اینکه در دوران دفاع مقدس با وجود تمام کمبودها و نابرابریها هزاران کیلومتر از خاک کشور را در عملیاتهای مختلف آزاد کردیم خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) فرمودند که نقش خدا در پیروزیهای دوران دفاع مقدس کاملاً محوری و مشخص است و خرمشهر را خدا آزاد کرد.
وی با بیان اینکه تکاوران دریایی گیلان جزو اولینها در عملیات الی بیتالمقدس بودند و نیروهای گیلانی ۲ روز پس از شروع جنگ وارد میدان مبارزه شدند افزود: گیلانیها نقش برجستهای در عملیات الی بیتالمقدس داشتند اما بهعلت آنکه در قالب یگانهای متعدد بودند آمار جامعی از آنها در دسترس نیست.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با اشاره به اینکه گروههایی از بسیج مردمی استان تمام ۵۷۸ روز بعد از سقوط خرمشهر را آنجا ماندند تا مناطق اشغال شده را پس بگیرند عنوان داشت: در رأس همه رزمندگان عملیات آزادسازی خرمشهر شهید علیرضا ناصحی بود و اسم ایشان در آن منطقه ارزش و احترام بالایی دارد.
بایرامی با بیان اینکه گیلانیها در مقاومت جانانه و بازپس گیری خرمشهر نقش برجستهای ایفا کردند ابراز داشت: ۲۶۹ شهید در یک عملیات دادن یعنی باید بیش از ۳ هزار نیرو از گیلان در خرمشهر حضور داشتند اما متاسفانه پس از چندین سال هنوز نتوانستیم آمار درستی در اینباره جمعآوری کنیم.
وی به شهدای گیلانی حاضر در عملیات بیتالمقدس از جمله شهید ناصحی و حمید دانا اشاره کرد و بیان داشت: گیلانیها ۷۰ جانباز را در عملیات بیتالمقدس تقدیم نظام کردند و شهید ۱۳ ساله بهنام سید احمد سادات کیایی کمسنترین شهید این عملیات محسوب میشود و ۹۸ شهید ارتش و ژاندارمری و ۱۶۲ شهید از سپاه و بسیج در این عملیات حضور داشتند.
بایرامی با بیان اینکه رمز عملیات «یا علیبن ابیطالب» بود افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی، تا سوم خرداد از وضعیت کنونی خارج نمیشویم و اجازه تجمعات فعلاً به کسی داده نمیشود و روز قدس که روز مهمی در حیات جمهوری اسلامی است امسال بهشکل دیگری برگزار میشود.
وی با تأکید بر برگزاری مراسم ویژه سالروز آزادسازی خرمشهر با قدرت و شکوه زیاد تصریح کرد: اگر وضعیت استان از حیث شیوع کرونا سفید نشود برخی مجموعهها میتوانند رژه موتوری برگزار کنند همچنین دعوت از حماسهسازان فتح خرمشهر با رعایت نکات بهداشتی و فاصلهگذاریها پیشنهاد میشود.
بایرامی با اشاره به روایتگری همسران رزمندگانی که در خرمشهر بودند بیان داشت: پاسداشت و واکاوی نقش رزمندگان گیلانی در دوران دفاع مقدس اهمیت بالایی دارد و حسینیههای مجازی که تشکیل شده میتواند ظرفیت خوبی برای این مراسم باشد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه باید از خانوادههای معظم شهدا تجلیل و قدردانی کنیم گفت: باید به تمام دنیا بفهمانیم که ما مدیون خانواده معظم شهدا هستیم و صداوسیمای مرکز گیلان نیز از اسناد متقن در دسترس خود برای بیان حماسههای آن دوران بهره گیرد.
وی با انتقاد از عدم استفاده از اسناد مربوط به دوران دفاع مقدس اظهار داشت: مشخص نیست که کدام نسل باید از اسناد دفاع مقدسی که در حال حاضر در حال خاک خوردن است استفاده کند؛ باید با بیان حماسههای دوران دفاع مقدس نسل مقاومتری را به جامعه تحویل دهیم.
بایرامی با تأکید بر اتصال مقاومت جانانه رزمندگان در عملیات الی بیتالمقدس با پیروزی کشور در مقابله با ویروس کرونا عنوان کرد: امروز کشور در عین مظلومیت توسط دنیای ظالم تحریم شده است و میتوان از اتصالات و تجربیات معنوی در دهه ۶۰ تا به امروز پلی بزنیم.
انتهای پیام/تسنیم