وزارت کشور به حل اختلافات بین شوراها و شهرداران ورود کند
- شناسه خبر: 19273
- تاریخ و زمان ارسال: 16 اسفند 1399 ساعت 8:33
- نویسنده: سردبیر
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی گیلداد، محمدرضا احمدی سنگری در گفتوگویی، درباره تذکرات داده شده به رحمانی فضلی وزیر کشور اظهار داشت: چرا وزارت کشور برای حل اختلافات بین شوراها و شهرداران ورود نمیکند؛ با این اختلافات مردم درحال نابودی هستند و آسیب میبینند.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با اشاره به اینکه لازمه کارهای اجرایی شهرداران مصوبه شوراها است افزود: شوراها باید مصوبه قانونی به شهرداریها ابلاغ کنند و در غیر این صورت شهرداران نمیتواند فعالیت داشته و اگر کاری هم انجام دهند تخلف است و اگر کاری نکنند نیز مردم ضرر میکنند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سهلانگاری وزارت کشور در حل اختلافات شوراها و شهرداریها سبب شده که مردم از این اختلافات آسیب ببیند.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس با تاکید بر لزوم توجه به خدمت رسانی به مردم گفت: اختلافات میان شوراهای شهر و شهرداری باید از طریق وزارت کشور مورد بررسی قرار گیرد و اگر خطایی از سوی هر کدام از آنها صورت گرفته از طریق مراجع قانونی پیگیری شود.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس با بیان اینکه همه افراد در برابر قانون یکسان هستند بیان کرد: کسانی که برای خدمت به مردم در تلاش هستند مورد تشویق قرار گیرند و در مقابل با کسانی که به هرنحوی میخواهند موجب نارضایتی مردم شوند برخورد شود.
وی با اشاره به ارزش و ثواب خدمت به خلق خدا در فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) گفت: خدمت به جامعه بالاترین خصت انسانی است و مسئولانی که فرصت خدمت به مردم به آنها داده شده اما قدر خود را ندانند و کم کاری کنند نه تنها باید جوابگوی فرصتهای از دست رفتهشان باشند، بلکه در مورد تضییع حق و حقوق دیگران هم مورد سوال و بازخواست قرار میگیرند.
به گزارش گیلداد، تشکیل شوراها در هر شهر و روستا توسط آرای مردم انجام شده و اساس تشکیل آن استفاده از ظرفیت نمایندگان مردم در جهت رفع مشکلات شهری، روستایی و پیشبرد پروژهها است.
اما با بررسی عملکرد شوراها در چند سال اخیر درمییابیم که شوراها به جای اینکه محلی برای پیشبرد برنامههای محلی با تعامل با شهرداریها باشد از اهداف خود دور شده و به میدان جدال و تصمیمات سلیقهای تبدیل شده است.
اختلاف میان شهرداران و شوراها موضوعی است که هر از چندگاهی از گوشه کنار کشورمان اخباری مبنی مشکلات و اختلافات شوراها و شهرداران به گوش میرسد که استان گیلان نیز از این معرکه بیبهره نمانده است.
فلسفه برگزاری جلسات شوراها برنامهریزی برای پیشبرد پروژههای عمرانی، فرهنگی، اقتصادی و بررسی پیشنهادات شهرداران بوده و شهرداران نیز باید مصوباتی را که در جهت ارتقاء سطح خدمات به مردم به تصویب رسیده را اجرایی کنند.
اما اخبار و مشاهدات حاکی از آن است که این جلسات به جای رفع دغدغههای مردم محلی جای خود را به اختلافات، درگیریها و سیاسی بازیهایی داده است که در نهایت دود آن به چشم مردمی میرود که این افراد را برای حل مشکلات خود برگزیدهاند.
دور شدن اعضای شورای شهر و شهرداران از وعدههای انتخاباتی خود تنها تنزل کیفیت زندگی مردم را به همراه داشته و سبب آزردگی مردمی میشود که با وجود شرایط اقتصادی کنونی خود با مشکلات عدیدهای مواجه هستند.
از طرفی این اختلافات علاوه بر اینکه توپ را در زمین دشمن انداخته و هجمهسازیهایی را نیز در پی دارد سبب سوق دادن افکار عمومی به سمتی میشود که جایگاه شوراها را ناکارآمد دانسته و انتخاب شورا را بیفایده تلقی کنند که این امر میطلبد که مسئولان ذیربط و مراجع بالاتر سریعاً برای حل این مشکلات اقدامی موثر انجام دهند.
لازم به ذکر است که امسال طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراهای شهر و روستا در مجلس به تصویب رسید که امیدواریم در سایه اجرای درست این قانون افرادی کارآمد که منافع مردم را بر تصمیمات سلیقهای و اختلافات شخصی خود ارجعیت میدهند بر کرسی خدمتگزاری بنشینند.
انتهای پیام/تسنیم