تداوم سوء مدیریتها به تولید ملی ضربه میزند/ضرورت رسیدگی به ضعف مدیریتی در حوزه کشاورزی
- شناسه خبر: 21390
- تاریخ و زمان ارسال: 11 مرداد 1400 ساعت 22:02
- نویسنده: سردبیر
سیدعلی آقازاده در گفتوگو با خبرنگار گیلداد، با اشاره به نقش ضعف مدیریتی در خسارات وارده به کشاورزان گیلانی در فصل زراعی امسال اظهار داشت: در این موضوع که خشکسالی عامل اصلی خسارات به مزارع و شالیزارهای استان گیلان بود تردیدی نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: اما علاوه بر آن دومین عامل اصلی در به بار آمدن خسارات سوء مدیریت و ضعف مدیریتی در سطح ملی و استانی است چرا که دولت و مسئولان استانی باید با پیشبینی خسارات ناشی از خشکسالی تمهیدات لازم برای مقابله با آن را در نظر میگرفتند.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس خاطرنشان کرد: دولت و مسئولان استانی برای اینکه مدیریت زراعی و تعمیر آببندانها به موقع انجام شود باید تجهیزات، امکانات و تسهیلات لازم را در اختیار کشاورزان و سازمانهایی چون جهاد کشاورزی و آب منطقهای قرار میدادند.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این خسارات ممکن است در آینده نیز رخ دهد و به کشاورزان و تولید ملی کشور ضربه بزند ابراز داشت: باید این ضعف ویژه مدیریتی کاهش یابد و قطعاً این مظسئله مورد پیگیری قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: برای جبران خسارات وارده و هزینههای بسیار سنگین و کمرشکنی که امسال به کشاورزان تحمیل شد باید قیمت مناسبی برای خرید تضمینی برنج تعیین شود چرا که استانهای شمالی بهویژه گیلان برنج بسیار باکیفیتی و اصیلی تولید میکنند.
آقازاده با تأکید بر اینکه صنعتی کردن کشاورزی و تأمین منابع آبی و تقویت آن باید سالهای گذشته پیگیری میشد تا کشاورزان اکنون با مشکل مواجه نباشند افزود: برای به صرفه بودن کشاورزی باید مکانیزاسیون را اجرا کنیم و برای به صرفه بودن تولید برنج در گیلان چارهای جز مکانیزه کردن شالیزارها نداریم.
نماینده مردم رشت و خمام در مجلس با اشاره به دیگر موضوعات مهم در حوزه کشاورزی گیلان که باید به آن رسیدگی شود گفت: بازرگانی برنج، ایجاد صنایع تبدیلی و توسعه آن، تأمین نهادههای کشاورزی و بیمه کشاورزی برای جبران خسارات وارده به کشاورزان باید مورد پیگیری قرار گیرد.
وی عنوان کرد: دولت باید نهادههای کشاورزی را تأمین و به صرفه در اختیار کشاورزان قرار میداد که متأسفانه علاوه بر موارد مذکور، این امر نیز انجام نشد؛ همچنین عدم لاینینگ انهار نیز از دیگر مشکلات گیلان در بخش کشاورزی است که باید برای تقویت آب کشاورزی انجام شود.
عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مسئولان و نمایندگان در شرایط کنونی که کشاورزان با مشکلات عدیدهای مواجه هستند نقش دارند و استان گیلان باید این عقبماندگی بسیار خسارتبار را کاهش داده و از وقوع خسارات بیشتر جلوگیری کند.
آقازاده با تأکید بر اینکه نمایندگان و مسئولان باید برای رفع این مشکلات و جبران مافات ایفای نقش کنند و این موضوع را حتماً در دستور کار قرار میدهیم افزود: حل مشکلات بخش کشاورزی را در مجلس بهعنوان مطالبه اصلی استان گیلان و کشاورزان پیگیری میکنیم.
انتهای پیام/*