ارتقاء آگاهی در حوزه سواد رسانه و فضای مجازی یک ضرورت است
- شناسه خبر: 22564
- تاریخ و زمان ارسال: 13 مهر 1400 ساعت 15:47
- نویسنده: سردبیر
سرهنگ امیرحسین نقیمهر در گفتوگو با خبرنگار گیلداد، با اشاره به رصد مستمر استارتآپها توسط پلیس فتا اظهار داشت: در راستای ارتقای سطح امنیت سایبری و کاهش جرایم فضای مجازی پلیس فتا نسبت به رصد عملکرد کسب و کارهای اینترنتی اقدام میکند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان گیلان عنوان داشت: پلیس فتا گیلان در کنار حمایت از کسب و کارهای مجازی و استارتآپها با همکاری مراجع قضایی استان جهت احقاق حق شهروندان اقدامات قانونی را در دستور کار دارد.
وی در پاسخ به پرسش اقدامات انجام شده در راستای آگاهیبخشی عمومی افزود: پلیس فتا در جوامع هدفی که براساس رده سنی تقسیمبندی شدهاند با تهیه فایل آموزشی و برگزاری کلاسها اقدام به آگاهیبخشی به مردم برای پیشگیری از کلاهبرداریهای سایبری میکند.
نقیمهر تصریح کرد: همچنین پلیس فتا با توجه به آغاز سال تحصیلی و حضور دانشآموزان در بستر فضای آموزشی شاد آموزشهای لازم برای پیشگیری از وقوع کلاهبرداریهای اینترنتی را به دانشآموزان و والدین آنها در بستر شاد ارائه میدهد.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان گیلان با اشاره به دیگر اقدامات این مجموعه در این زمینه گفت: در راستای این آگاهیبخشی پادکستها و ویدئوکستهای آموزشی در سایتهای خبری و تحلیلی و صفحات پرمخاطب استانی نشر داده میشود.
وی از برگزاری وبینارهای آموزشی آنلاین برای مخاطبین خبر داد و ابراز داشت: پاسخ به سوالات شهروندان توسط کارشناسان پیشگیری از وقوع جرایم سایبری از دیگر اقدامات پلیس فتا استان گیلان در راستای روشنگری در آحاد مردم و پیشگیری از جرایم اینترنتی است.
نقیمهر با بیان اینکه از دیگر اقداماتی که در این راستا امسال توسط پلیس فتا انجام شد راهاندازی مرکز فوریتهای سایبری با سامانه شبانهروزی ۰۹۶۳۸۰ است افزود: شهروندان میتوانند با تماس با این سامانه از راهنمایی کارشناسان این حوزه بهرهگیری کنند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی استان گیلان شایعترین جرایم سایبری که در استان گیلان رخ میدهد را برشمرد و عنوان کرد: کلاهبرداری اینترنتی مارکتها و سایتهای ثبت آگهی شایعترین جرایم سایبری در استان گیلان است.
وی با اشاره به شیوههای کلاهبرداری در این فضا گفت: افرادی تحت عنوان فروشنده کالایی را جهت فروش در سایت ثبت آگهی قرار میدهند و بدون اینکه هیچ اطلاعاتی از کیفیت کالا به خریدار ارائه شود بیعانهای دریافت و از این طریق کلاهبرداری انجام میشود.
نقیمهر خاطرنشان کرد: برداشتهای اینترنتی غیرمجاز نیز از جمله شایعترین تخلفات سایبری در گیلان است لازم به ذکر است که به طور متوسط بیش از ۹۰ درصد جرایم سایبری در گیلان شناسایی شده میشود.
وی از افزایش ۲۰ درصدی میزان کشف جرایم سایبری در گیلان نسبت به سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: ارتقای آگاهی در حوزه سواد رسانه و فضای مجازی اکنون یک ضرورت است تا شهروندان در دام کلاهبرداران اینترنتی گرفتار نشوند.
انتهای پیام/